Declarația lui Haradinaj este o amenințare la adresa păcii pentru întreaga regiune (ministrul sârb al apărării)

Declarația primului ministru al instituțiilor provizorii de la Pristina, Ramush Haradinaj, potrivit căreia așa-numita „armată a Kosovo” ar putea intra în nordul Kosovo-Metohija, reprezintă o amenințare la adresa păcii pentru întreaga regiune, a declarat duminică seara ministrul sârb al apărării, Aleksandar Vulin.
În interviul acordat pentru RRS, Vulin a spus că Armata Serbiei era sigură, puternică și capabilă să menţină pacea și stabilitatea pe teritoriul întregii țări.
Apel pentru pregătirea forțelor militare de rezervă din acest an vor primi 600 de bărbați peste 30 de ani care nu au îndeplinit serviciul militar, a declarat ministrul apărării și a adăugata că s-a oferit voluntar să participe la această instruire.
Vulin a spus că statul, datorită politicii guvernamentale a preşedintelui Aleksandar Vucic, are în cele din urmă destui bani pentru a lansa forțele de rezervă ale Forțelor Armate al Serbiei, iar de la anularea serviciului militar obligatoriu până în prezent, peste 200.000 de bărbați nu au efectuat niciun fel de pregătire militară. /ciliu/schelaru

(www.tanjug.rs – 4 martie)