Premierul Viorica Dăncilă a prezentat un bilanţ al primelor două luni ale mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, astăzi, la Palatul Victoria, un bilanţ al primelor două luni ale mandatului României la Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Şefa executivului spune că rezultatele bune obţinute până acum demonstrează că previziunile sumbre lansate de unii politicieni înainte de preluarea acestui mandat sunt nefondate.

Reporter: Andrei Şerban – Premierul Viorica Dăncilă a subliniat faptul că România a închis în două luni de mandat mai multe dosare faţă de alte ţări în şase luni. Premierul a mai amintit că unul dintre principalele evenimente pe care le-a organizat România în calitate de preşedinte al Consiliului UE a fost conferinţa privind lupta împotriva antisemitismului, pentru a transmite un mesaj ferm de respingere a oricăror forme de discriminare. Viorica Dăncilă a amintit şi de dosarele închise în domeniul digitalizării.

Viorica Dăncilă: Am ajuns la acorduri provizorii cu Parlamentul European pe dosare precum drepturile de autor, relaţia dintre platformele online şi comercianţi, progranul ‘Europa digitală’. Prin noile reglementări vor fi deblocate oportunităţile lumii digitale atât pentru creatori, ale căror drepturi trebuie respectate pe deplin, cât şi pentru cetăţenii europeni beneficiarii avantajelor pieţei unice digitale.

Reporter: Viorica Dăncilă a mai susţinut că pentru un mediu mai puţin poluat a fost avansat dosarul privind promovarea vehiculelor curate. În domeniu social, paşi concreţi au fost făcuţi în ceea ce priveşte protejarea drepturilor lucrătorilor, iar un rezultat excepţional în domeniul energiei îl reprezintă acordul cu Parlamentul European privind revizuirea directivei gazelor naturale./rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 martie