Bugetul de stat pe 2019 merge, miercuri, în Parlament pentru reexaminare

Bugetul de stat pe 2019 merge, astăzi, lan Parlament pentru reexaminare. Guvernul a adoptat, ieri, ordonanţa de urgenţă privind plafoanele unor indicatori economici, fără de care legea bugetului nu putea fi promulgată. Astfel, s-a decis ca deficitul bugetar să crească de la 2,55 la 2,76% pentru a susţine financiar majorarea alocaţiilor pentru copii. Ordonanţa era necesară, după ce Curtea Constituţională a admis sesizarea şefului statului pe această temă şi a cerut modificarea legii.
Reporter: Andrei Şerban – Premierul Viorica Dăncilă preciza, la şedinţa de guvern, că legea bugetului de stat poate să fie adoptată pentru că de ea depind viitoarele investiţii şi derularea normală a programelor sociale.
Viorica Dăncilă: Nu putem permite sa lăsăm fără finanţare comunităţile lcoale care, prin această întârziere, pierd aproximativ 300 de milioane de lei pe lună. Nu este acceptabil să punem în pericol crearea de noi locuri de muncă, prin întârzierea finanţării firmelor care angajează şolmeri şi ucenici. Românii care au nevoie de tratament pentru boli grave – oncologice, hepatită, diabet – nu pot aştepta după jocuri politice meschine.
Reporter: Viorica Dăncilă şi-a exprimat speranţa că Parlamentul va răspunde rapid cererii de reexaminare a legii bugetului, astfel încât să fie pus în aplicare programul de guvernare./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 martie)