Legea bugetului de stat se întoarce la preşedintele Klaus Iohannis

Legea bugetului de stat se întoarce la preşedintele Klaus Iohannis în aceeaşi formă, iar acesta are la dispoziţie 10 zile pentru a o promulga. Senatorii şi deputaţii au respins, astăzi, cererea şefului statului de revizuire a actului normativ.

Reporter: Iulia Gherman: Majoritatea parlamentară a respins solicitările formulate de preşedintele Klaus Iohannis în cererea de reexaminare a legii bugetului, precizând că motivele invocate sunt nerealiste, iar propunerile șefului statului ar putea conduce la depășirea țintei de deficit. De cealaltă parte, liberalii au susținut cererea președintelui Klaus Iohannis şi au votat în favoarea acesteia.

Ei au subliniat că bugetul, votat de PSD – ALDE și UDMR, nu asigură banii suficienți pentru infrastructură, educație și sănătate, dar favorizează în schimb clientela politică a majorității. Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că președintele Klaus Iohannis trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să adopte urgent legea bugetului de stat./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 martie