Găinile dintr-o fermă şcolară avicolă din nord-estul Franţei sunt bănuite că ar fi ucis o vulpe care a încercat să se furişeze în ograda lor. Se crede că vulpea a pătruns în curtea păsărilor săptămâna trecută pe înserate şi a rămas captivă între porţile cu închidere automată care se blochează la apusul soarelui.
Elevii de la şcoala Le Gros Chêne din regiunea bretonă au descoperit cadavrul vulpii a doua zi dimineaţa, când şi-au făcut rondul obişnuit de verificare la ograda găinilor. „Aici, în colţ, am găsit vulpea moartă”, spune Pascal Daniel, şeful şcolii de agricultură, pentru AFP. „S-a declanşat un instinct de turmă şi (păsările) au atacat intrusul cu ciocurile”.
Crescătoria avicolă organică are o curte de păsări care este deschisă toată ziua, iar găinile îşi petrec cea mai mare parte a zilei afară, cu excepţia timpului în care depun ouă. Ultima dată când ferma a fost vizitată de o vulpe, cu mai mult de un an în urmă, lucrurile au luat o întorsătură mult mai urâtă pentru găini, a spus Daniel./abuzoian

www.theguardian.com – 12 martie