Mai multe asociaţii şi agenţi economici, alături de campania „#şîeu”

Mai multe asociaţii şi agenţi economici au anunţat că se alătură campaniei ‘”România vrea autostrăzi #şîeu”, iniţiată de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, care a construit un metru de autostradă într-o singură zi. De la acestă oră toţi cei care vor să atragă le atenţia autorităţilor asupra lipsei autostrăzilor întrerup activitatea timp de 15 minute. Liderul ALDE şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, astăzi, la Galaţi, că ritmul de construcţie al autostrăzilor a fost unul inacceptabil de lent, iar vinovate sunt toate partidele care s-au perindat la putere.
Călin Popescu-Tăriceanu: Sunt de părere că ritmul de construcţie a autostrăzilor din România a fost unul inacceptabil de lent şi aici este o responsabilitate partajată a tuturor partidelor care s-au derulat la putere, în România, în ultimii 20 de ani sau în ultimii 30 de ani, cum vreţi. Ceea ce eu vă pot spune este un motiv de satisfacţie, dar sigur minor, pentru mine, că anul acesta, în bugetul pe 2019, sunt prevăzute sumele necesare pentru realizarea proiectelor importante de infrastructură rutieră şi feroviară pe Moldova.
Realizator: Partidul Social Democrat anunţă că Autostrada Moldovei începe astăzi, prin demararea lucrărilor la varianta de ocolire a municipiului Bacău, care este parte integrantă din Autostrada Moldova./ilixandru/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 martie)