Reporter: Daniela Coman, Paris
Realizator: Bulevardul Champs-Élysées din Paris este în continuare scena luptelor de stradă între vestele galbene şi poliţişti – transmite corespondenta RRA Daniela Coman. În urmă cu câteva minute, premierul Édouard Philippe, care s-a deplasat la comandamentul de criză, şi-a exprimat dezaprobarea şi a subliniat că nici o cauză nu justifică acte de violenţă precum cele petrecute astăzi în plin centrul Parisului.
Édouard Philippe: Actele comise nu sunt fapte ale unor manifestanți, ci ale unor bătăuși, hoți, piromani și criminali. Câteva mii de astfel de indivizi au venit la Paris pentru a ataca forțele de ordine, simbolurile statului, proprietatea privată și democrația. Este inacceptabil. Vreau să le mulțumesc forțelor de ordine și pompierilor. Am venit să-i încurajez să dea dovadă de fermitate, astfel încât toți cei ce se dau la astfel de acte inacceptabile să fie prezentaţi justiției pentru a fi pedepsiți. Situaţia rămâne încordată pe bulevardul Champs-Élysées. Ceea ce vedem astăzi trebuie să le dea de gândit tuturor acelora care să stau încurajează astfel de acte. Scuzându-le și încurajându-le, înseamnă că le sunt complici.
Realizator: Poliţia a anunţat că au fost arestate peste 120 de persoane în timpul violenţelor de astăzi de la Paris, mai transmite corespondenta RRA./dstanesc

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 martie)