Manifestaţii la Madrid împotriva procesului secesioniştilor

Zeci de mii de persoane au manifestat ieri la Madrid împotriva procesului secesioniştilor, în care sunt judecaţi mai mulţi foşti oficiali din regiunea Catalonia. Aceştia sunt acuzaţi de rebeliune pentru organizarea referendumului de independenţă faţă de Spania. Annamaria Damian transmite din Madrid:

Reporter: Convocaţi sub lozinca „Autodeterminarea nu este infracţiune, democrație înseamnă să decizii” mii de susținători catalani s-au strâns în centrul Madridului pentru a protesta față de procesul secesioniştilor. Potrivit organizatorilor, peste 100.000 de persoane au participat la miting, dar Prefectura Madridului a anunțat că numărul acestora a fost mult mai mic, de aproximativ 18 mii.

500 de autocare și 15 trenuri au ajuns la Madrid din regiunea Catalonia cu susținători ai independenței regiunii față de Spania, chemați de mai multe asociații pro-independență. Ei consideră că procesul care se judecă la Curtea Supremă în care 12 persoane sunt acuzate de rebeliune, deturnare de fonduri și nesupunere față de autorități este un proces politic. La manifestație a participat și actualul lider catalan, Quim Torra./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 martie