Protest al Federaţiei Operatorilor Români de Transport

Reprezentanţii Federaţiei Operatorilor Români de Transport protestează în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi că guvernul întârzie procesul de avizare a ordonanţelor de urgenţă în domeniul transportului de pasageri. Ca şi alte asociaţii ale transportatorilor, ei acuză serviciile alternative de taximetrie, precum Uber sau Taxify, că ar face concurenţă neloială.

Reporterul RRA, Alexandru Lancuzov, este acum în Piaţa Victoriei şi ne spune ce se întâmplă acolo. Bună dimineaţa, Alex!
Bună dimineața! Sunt câteva sute de taxiuri și microbuze, toată zona centrală din Piața Victoriei este ocupată, iar de pe Şoseaua Kiseleff vin alte taximetre şi microbuze. Încă de la 6:30 au fost aplicate primele restricții de circulație. Astfel, a fost închisă breteaua de pe Aviatorilor spre Antipa și Ion Mihalache. În faţa clădirii Guvernului, carosabilul îngustat, cu două benzi mai late pentru fiecare sens şi cea mai importantă restricție: închiderea Şoselei Kiseleff dinspre Arcul de Triumf. Este foarte aglomerat pe Lascăr Catargiu, coloană şi pe Aviatorilor sau pe Buzeşti. Transportatorii solicită modificarea Legii taximetriei. Ieri, Ministerul Dezvoltării a anunțat că proiectul de ordonanță de urgență lansat în dezbatere publică în urmă cu trei săptămâni va intra în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -20 martie