LABORATORUL DE COMEDIE – ediția a V-a

Teatrul de Comedie anunță începerea înscrierilor pentru Laboratorul de Comedie – un program de scriere creativă dramatică prin care se urmărește descoperirea unor texte noi sau dramatizarea unor opere literare românești. Cea de-a V-a ediție este organizată în parteneriat cu Redacția Teatrul Național Radiofonic și constă în realizarea unui laborator de scriere dramatică de teatru radiofonic. Atelierele vor fi coordonate de Attila Vizauer (regizor și redactor-șef al Redactiei Teatru Radiofonic din cadrul Societății Române de Radiodifuziune), care îi va avea alături ca invitați pe alți doi profesioniști în radio drama: Ilinca Stihi (regizor) și Mihnea Chelaru (inginer de sunet și regizor).

Atelierele se adresează persoanelor sub 35 de ani care își doresc să aprofundeze etapele de creație ale unui spectacol de teatru radiofonic. Laboratorul va avea o parte teoretică și una practică și se va finaliza cu un spectacol lectură. Înregistrarea spectacolului și editarea lui pentru difuzarea la radio se vor face în cadrul atelierului.

Înscrierile se fac prin trimiterea unui C.V. la adresa magda_coroiu@comedie.ropână joi, 11 aprilie. Cei selectați vor primi un e-mail de confirmare luni, 15 aprilie.

Calendar:

Înscrieri: 20 martie – 11 aprilie

Anunț selecție participanți: 15 aprilie

Desfășurare atelier: 15-17 & 20-21 mai

Finalizarea textului pentru lectură se va face în cadrul festCO, în perioada 25 mai – 1 iunie.

 Laboratorul de Comedie face parte din programul Festivalului Comediei Românești festCO, ediția a XVII-a, care va avea loc în perioada 25 mai – 2 iunie 2019.Program organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie