Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, reafirmă că lotul 1 al autostrăzii Sebeş – Turda va fi gata până la sfârşitul anului în curs

Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, reafirmă că lotul 1 al autostrăzii Sebeş – Turda va fi gata până la sfârşitul anului în curs. El spune că a primit asigurări similare şi din partea constructorului lotului 2, însă în acest caz doreşte să aibă o discuţie cu antreprenorul la sediul ministerului săptămâna viitoare. Ministrul transporturilor a vizitat astăzi şantierele autostrăzii Sebeş – Turda. Relatează corespondentul RRA Andreea Bogdan:

Reporter: Contractele pentru lotul 2 al autostrăzii Sebeş – Turda vor fi reziliate dacă antreprenorul din Grecia nu-şi va respecta obligaţiile contractuale, a declarat ministrul transporturilor, Răzvan Cuc.

Răzvan Cuc: Prima dată am vizitat lotul 2 al autostrăzii Sebeş – Turda. Am avut o discuţie un pic mai dură cu constructorul de pe acest lot, pentru că am văzut că nu s-a mobilizat aşa cum i-am spus să o facă la prima vizită. Deşi vreau să vă spun că plăţile sunt la zi pentru acest antreprenor, înţeleg că sunt şi anumite probleme legate de plata subcontractorilor. Sunt anumiţi constructori care nu-i plătesc pe subcontractorii români, deşi au plata la zi, şi ăsta va fi unul dintre criteriile după care voi evalua toţi contructorii, nu numai partea de finalizare în termene asumate şi calitate, dar şi subcontractele, pentru că noi trebuie să avem mare grijă de firmele româneşti care lucrează la aceste obiective.

Reporter: Pentru luni, de la ora 10:00, este stabilită o discuţie cu antreprenorul grec. Lotul 2 al autostrăzii Sebeş – Turda ar trebui finalizat până la sfârşitul anului./aburtica/gioan

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 martie