Românii care vor să cumpere o maşină rulată deja, înmatriculată în România, pot verifica kilometrajul, starea Inspecţiei Tehnice Periodice sau norma de poluare cu ajutorul unei aplicaţii lansată joi de Registrul Auto Român. Programul numit „ISTORIC VEHICUL” este gratuit, poate fi accesat pe site-ul instituţiei, iar în curând va conţine date şi despre eventualele daune ale maşinii, a explicat, Georgică Dincă, Directorul General al RAR.
Georgică Dincă: „Am luat această decizie pentru a putea preveni eventuale fraude, privind kilometrajul. Noi vom da istoricul kilometrajului, în cadrul acestei aplicaţii.Mai urmează, în partea a doua o completare la această aplicaţie contracos, privind daunele. În primul rând, trebuie să ştim seria de şasiu a vehiculului, din cartea de identitate a vehiculului sau din talon. Aceste date despre vehicul sunt disponibile doar pentru vehicule care au trecut cel puţin o dată pe la Regitrul Auto Român sau pe la o staţie de Inspecţie Tehnică Periodică, adică cele înmatriculate în România”.
De la eliminarea timbrului de mediu, acum doi ani, în România au intrat peste 1 milion de autovehicule rulate din import./roprea/vdraguta

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 martie)