Vicepremierul Daniel Suciu a declarat că guvernul va aproba prin ordonanţă de urgenţă Codul administrativ

Vicepremierul Daniel Suciu a declarat, la Bistriţa, că guvernul va aproba prin ordonanţă de urgenţă Codul administrativ, adoptat anul trecut de parlament, dar declarat neconstituţional de Curtea Constituţională.
Daniel Suciu: Este o formă de cod administrativ care permite administraţiei publice să devină mult mai suplă, mult mai operativă şi care să ajute şi să vină în sprijinul cetăţeanului, nu invers. Săptămâna viitoare comisia specială care s-a ocupat de elaborarea Codului administrativ se va reuni pentru a discuta varianta, ca urmare a observaţiilor Curţii Constituţionale, dar, da, este varianta pe care eu o voi propune guvernului şi premierului să o adoptăm prin ordonanţă de urgenţă.
Realizator: Vicepremierul Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat la Bistriţa contracte de finanţare cu fonduri europene, în valoare de 20 milioane euro, pentru obiective de investiţii derulate de Consiliul Judeţean, primăriile din Bistriţa şi Beclean. Acestea urmăresc modernizezea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Bistriţa, linia verde de transport public a oraşului şi îmbunătăţirea eficienţei energetice a 277 de apartamente din şapte blocuri de locuinţe. Contractul de finanţare pentru Primăria Beclean prevede modernizarea unei grădiniţe./pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 martie)