Compania TAROM urmează să anuleze mai multe curse

Compania TAROM urmează să anuleze mai multe curse pentru că avioanele zboară cu prea puţini pasageri la bord, potrivit ministrului transporturilor. Răzvan Cuc l-a criticat din nou ieri pe fostul director al companiei Werner Wolff.

A vorbit despre pierderi de zeci de milioane de lei şi despre rute nerentabile. Aceasta după ce fostul şef al TAROM adusese argumente că în timpul mandatului său a reuşit să inverseze trendul care ducea compania către faliment. Ani Sandu a urmărit subiectul şi are detalii în radiojurnal:

Reporter: Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a revenit ieri cu explicaţii privind decizia de a-l schimba din funcţie pe directorul Werner Wolf. L-a criticat dur pentru că în madatul său compnaia ar fi întregistrat pierderi considerabile. A mai spus că fostul şef al Tarom a introdus curse noi fără studii de rentabilitate, precum cele de la Sibiu către Stuttgart sau Munchen sau cele de la Timişoara către Chişinău şi Paris:

Răzvan Cuc: Ştiţi cu ce grad de încărcare zburau cursele astea? 25%. Dacă luăm un ATR însemna că zbura un ATR cu 10 pasageri la bord. Mai mult decât atât, anunța dânsul /…/ la acel moment, deschiderea București – Baku. Nu s-a efectuat nici o cursă, dar în schimb au fost făcute cheltuieli pentru deschiderea curselor şi şi acum încă se plătește pentru această cursă care s-a dorit a fi deschisă.

Reporter: Ministrul transporturilor a concluzionat ca noua conducere a TAROM trebuie sa facă de urgenţă un audit şi să anuleze aceste curse. Reacţia sa a venit la două zile după ce fostul director argumentase cu cifre că mandatul său a fost unul performant. Werner Wolff a precizat că operatorul aerian naţional a obţinut în 2018 cele mai mari venituri din ultimii şapte ani, aproape un miliard şi jumătate de lei, şi cel mai bun grad de încărcare a aeronavelor 73%, cu peste 2,8 milioane de pasageri. De asemenea, cota de piaţă a TAROM ar fi crescut la 13,4% în 2018 de la 12 procente în anul precedent, prima creştere din ultimii cinci ani.

Realizator: Werner Wolf fusese numit în funcţia de director al TAROM la sfârşitul anului 2017. El a venit în această poziţie de la conducerea reprezentanţei unui mare producător auto german pentru zona Timişoara-Arad./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 martie