Regele Iordaniei şi-a anulat vizita în România

Regele Iordaniei nu mai vine astăzi, în București. Era așteptat astăzi în vizită oficială. Avea de efectuat, de altfel, o vizită de trei zile în țara noastră. Ei bine, iată că şi-a anulat vizita și ne întrebăm dacă nu cumva totul are legătură și cu anunțul premierului Dăncilă cum că România își mută ambasada noastră în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Colega mea Ileana Toma, redactor secția externe, vine cu mai multe informații. Ileana, bun găsit! Vreo explicație, de ce această anulare pe nepusă masă a vizitei regelui Iordaniei în țara noastră?
Reporter: Bună ziua! Anularea vine în semn de solidaritate cu Ierusalimul, după declarațiile premierului Viorica Dăncilă, de ieri, în care a exprimat intenţia de a muta ambasada la Ierusalim. Declarația aparţine chiar Casei Regale a Iordaniei, deci este un anunţ cât se poate de oficial. Casa Regală mai anunţă în comunicat programul pe care ar fi trebuit să-l aibă regele Abdullah în România, țară care deține președinția Consiliului Europei, precum, și precizează că se anulează semnarea unui acord și a două memorandumuri de înțelegere și tot programul de cooperare care ar fi trebuit să aibă loc pe parcursul vizitei de trei zile a regelui Iordaniei.
Realizator: Mulțumim foarte mult, Ileana Toma! Așadar regele Iordaniei își anulează vizita oficială în țara noastră, asta după ce premierul Dăncilă a anuntat acea decizie luată unilateral de domnia sa, România să își mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim./ovidiu/aionescu

REALITATEA TV – 25 martie