Atac cu rachete lansate din Fâşia Gaza

Armata israeliană a ripostat la atacurile cu rachete lansate din Fâşia Gaza. Israelul şi Egiptul nu au confirmat o încetare a focului reclamată strategic de Hamas în timpul nopţii, după cum transmite corespondentul Radio România, Dragoş Ciocîrlan.
Corespondenţă de la Ierusalim – Reporter: Dragoş Ciocîrlan – Zeci de rachete au fost trase din Fâșia Gaza, teritoriu controlat de organizația teroristă Hamas, spre localitățile din sudul Israelului. Spre ziuă, avioane de luptă au atacat 15 ținte în Fâșia Gaza – a anunțat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene. Au fost lovită centre militare ale Hamas și Jihad-ului Islamic palestinian. La Beit Hanoun şi Beit Lahya, foarte mulți locuitori din sudul Israelului, din apropierea frontierei cu Fâșia Gaza, au rămas în adăposturi în timpul nopții. Escaladarea conflictului a fost declanșată de racheta lansata ieri din sudul Fâșiei Gaza, care a distrus o locuință la nord de Tel Aviv, fiind rănite șapte persoane, din care doi copii. Ieri, o delegație egipteană și a anulat intrarea prevăzută în Fâșia Gaza, după atacurile palestiniene cu rachete luând în calcul ripostele israeliene. Armata făcut pregătiri pentru o eventuală intervenție terestră. Au fost amplasate efectiv suplimentare, inclusiv blindate, în apropierea frontierei cu Fâșia Gaza. Vecinătatea frontierei a fost declarată zonă militară închisă.
Reporter: Corespondentul nostru aminteşte că, în urma atacului palestinian, premierul Netanyahu a decis să-şi scurteze vizita în Statele Unite, în timpul căreia preşedintele Donald Trump a semnat declaraţia de recunoaştere a suveranităţii israeliene asupra Platoului Golan./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 martie