CNAIR va putea prelua lucrările de infrastructură rutieră abandonate

Compania de Drumuri va putea prelua lucrările de infrastructură rutieră abandonate sau chiar va putea începe noi proiecte din această vară, odată cu operaţionalizarea Antreprizei de Construcţii, care devine un constructor de stat specializat. Pentru achiziţia de utilaje şi angajarea de personal este deja pregătită o Ordonanţă de Urgenţă, a anunţat, astăzi în parlament ministrul transporturilor, Răzvan Cuc:
Răzvan Cuc: Avem nişte antreprenori neserioşi, care nu-şi fac treaba şi automat nu putem rămâne captivi acestor antreprenori care nu se mobilizează şi trebuie să intrăm noi şi să le arătăm cum se munceşte şi cum se face treabă. Şi în acest sens am pregătit o ordonanţă care practic vine să ajute din punct de vedere financiar compania, să nu mai dăm profitul către stat în acest an ca să putem achiziţiona utilajele necesare pentru eficientizarea aceestei companii. Până la sfârşitul lunii iunie vreau să fie operaţională această antrepriză.
Reporter: Compania de drumuri comandă lucrarea, compania de drumuri o execută. Cine dă garanţia?
Răzvan Cuc: Dacă e lucrare nouă, îşi pregăteşte ofertă, vine, participă la licitaţie, conform procedurilor legale. Nu e favorizată în nici un fel compania respectivă.
Realizator: Prima lucrare ce ar putea fi preluată în regie proprie de Compania de Drumuri este proiectul Centurii Mihăileşti, pe DN 6 Bucureşti – Alexandria. După trei ani de la deschiderea lucrărilor, constructorul din Spania a realizat doar 30% din varianta ocolitoare a acestui oraş, iar contractul va fi reziliat în curând./ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 martie)