Serviciile de ambulanţă din ţară vor primi în acest an 800 de maşini, a anunţat la Târgu Mureş şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Vor mai fi achiziţionate, de asemenea, autospeciale pentru pompieri, maşini de descarcerare şi elicoptere. Corespondenta Marcela German transmite:
Reporter: Secretarul de stat, doctor Raed Arafat, a spus că achiziţiile de dotări pentru Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din ţară urmăresc înlocuirea maşinilor vechi, dar şi obţinerea de autospeciale noi care să eficientizeze munca salvatorilor.
Raed Arafat: Licitaţiile au fost finalizate la ambulanţe, toate de către IGSU, anul acesta ne aşteptăm la aproximativ 800 de maşini din toate categoriile, pentru serviciile de ambulanţă, maşini de transport. Deci pe lângă asta mai este achiziţia de maşini de pompieri unde este un acord cadru pe vreo 1000 de maşini. Pentru 500 avem fondurile, asta este clar. Este în curs de finalizare licitaţia deja. Mai este o licitaţie în curs de realizare, 60 de maşini de descarcerare, care să înlocuiască maşinile vechi.
Reporter: Un capitol aparte al achiziţiilor care se doresc pentru următorii ani, este cel al elicopterelor pentru salvări din mediul montan, spune doctorul Arafat.
Raed Arafat: Elicopterul din Mureş rămâne ca un elicopter de intervenţie montan, dar vom avea, sper, şi licitaţia acolo este finalizată, urmează să se semneze contractele, un elicopter în zona Victoria, un elicopter în zona Petroşani şi un elicopter înzona Vatra Dornei.
Reporter: Raed Arafat a amintit că anul trecut serviciile de ambulanţă din România au primit 420 de maşini noi, din cele peste 1200 prevăzute de licitaţiile realizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă./fcostea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 aprilie)