Comunicat al SRR

Societatea Română de Radiodifuziune îşi exprimă regretul faţă de ascultătorii săi şi faţă de Administraţia Prezidenţială, în legătură cu incidentul de ieri, 4 aprilie, când declaraţia de presă a Preşedintelui României nu a fost transmisă ÎN DIRECT pe postul de Radio România Actualităţi.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, preşedintele director general al radioului public, Georgică Severin, a dispus investigarea cauzelor incidentului, precum şi o analiză în urma căreia asemenea situaţii să nu se mai repete. În text se mai menţionează că în niciun caz nu se poate pune problema vreunei acţiuni de cenzură, dat fiind faptul că principalele elemente ale declaraţiei prezidenţiale au fost prezentate ulterior pe larg, în mod repetat, în jurnalele de ştiri.

Societatea Română de Radiodifuziune este perfect conştientă de misiunea sa publică prevăzută de legislaţie – aceea de a prezenta „în mod obiectiv, imparţial, realităţile vieţii social-politice şi economice interne şi internaţionale, precum şi de obligaţia de a transmite „cu prioritate şi în mod gratuit, comunicatele sau mesajele de interes public primite de la Parlament, Preşedintele României, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării sau de la Guvern”, se mai spune în comunicat./lcoman/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 aprilie