Viktor Orbán a prezentat o serie de măsuri pentru oprirea migraţiei

Premierul ungar, Viktor Orbán, a prezentat astăzi o serie de măsuri care, în opinia sa, ar trebui luate rapid în Europa, după alegerile europarlamentare, pentru oprirea migraţiei. Programul a fost prezentat în contextul lansării, mâine, a campaniei electorale a partidului său, Fidesz, în perspectiva scrutinului pentru legislativul european – transmite corespondentul nostru Emil Groza.

Reporter: Liderul partidului Fidesz, premierul ungar Viktor Orbán, a declarat că atribuţiile privind gestionarea migraţiei trebuie luate de la oficialii de la Bruxelles şi oferite din nou guvernelor naţionale, nicio ţară să nu poată să fie obligată să primească imigranţi şi să nu se permită nimănui accesul în Europa fără documente valabile.

Viktor Orbán a adăugat că trebuie eliminat sistemul cardurilor bancare pentru refugiaţi şi cel al vizelor pentru imigranţi, să nu se mai acorde fonduri de la Bruxelles ONG-urilor care sprijină migraţia şi să fie în schimb decontate cheltuielile pentru paza frontierelor, să nu fie nimeni supus discriminării în Europa pentru că se declară creştin, iar la conducerea instituţiilor europene să fie numite persoane care se opun imigraţiei. Viktor Orbán le-a cerut alegătorilor să sprijine acest program şi să se prezinte la urne în 26 mai, precizând că ultimul cuvânt nu va fi spus de ONG-uri şi de oficialii de la Bruxelles, ci de oameni, în cabinele de vot./mnecula/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 aprilie