Guvernul a prezentat a treia etapă a campaniei naţionale „Informare acasă! Siguranţă în lume!”

Guvernul a prezentat astăzi a treia etapă a campaniei naţionale „Informare acasă! Siguranţă în lume!”, prin care românii care studiază sau muncesc în străinătate sunt informaţi în legătură cu legislaţiile statelor străine. Premierul Viorica Dancilă a subliniat că această campanie de informare ţine cont de realităţile cu care se confruntă românii care trăiesc în străinătate.

Viorica Dancilă: Prin intermediul acestui program, ce se derulează în toată ţara, românii vor cunoaşte elementele cele mai importante din legislaţia acestor ţări referitoare la condiţiile de muncă, serviciile de asistenţă consulară. În acelaşi timp, această campanie de informare cuprinde şi date despre programele pe care Guvernul României le derulează pentru reîntoarcerea şi reinserţia acestora, programe de tipul ‘Diaspora Start-Up’, ‘Start-Up Nation’, prime de reîntoarcere.

Realizator: Campania „Informare acasă, siguranţă în lume” a început în anul 2017, ca program pilot în judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ, iar de anul trecut el s-a extins în toate judeţele ţării şi în municipiul Bucureşti, aminteşte redactorul nostru Andrei Şerban./roprea/gioan

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 aprilie