Scolile bucurestene vor sa colecteze 100.000kg deseuri electrice la EU Green Week

40 de școli din Patrula de Reciclare bucureșteană organizează o mobilizare masivă la colectarea deșeurilor electrice, în cadrul inițiativei europene EU Green Week. Între 12 aprilie și 30 mai, grădinițe, școli și licee din toate sectoarele capitalei vor desfășura campanii de promovare a colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în rândul locuitorilor, firmelor și instituțiilor din cartierele lor.

Primele acțiuni vor avea loc pe 12, 13 și 18 aprilie. Școlile care le organizează se găsesc aici.

În cadrul acțiunilor derulate sub umbrela EU Green Week, Patrula bucureșteană și-a propus să mobilizeze orașul să trimită la reciclare cel puțin 100.000 de kg DEEE.

Unitățile de învățământ participante își vor deschide porțile pentru public. Toți cei care vor să scape de aparate electrice și electronice vechi sau defecte le pot aduce la aceste puncte de colectare temporare. Cei care dețin aparate mari și voluminoase pe care nu le pot transporta, au opțiunea să solicite preluarea gratuită direct de la domiciliu sau de la sediu, prin TelVerde 0800 444 800 sau prin formularul online patruladereciclare.ro/recicleaza
Persoanele juridice care casează deșeuri electrice din gestiune vor primi toată documentația necesară.

Acțiunile școlilor din Patrula bucureșteană selectate ca Eveniment-Partener al EU Green Week

Acțiunile școlilor au fost selectate ca Eveniment-Partener în cadrul EU Green Week 2019 (Săptămâna „Verde” în Uniunea Europeană), o inițiativă a Comisiei Europene. EU Green Week 2019 se va concretiza prin zeci de evenimente în toate statele membre. Scopul proiectului este să ne ajute să cunoaștem și să înțelegem mai bine legislația europeană în domeniul protecției mediului dar și să evaluăm nivelul la care am reușit să o implementăm. Colectarea și reciclarea deșeurilor electrice este un capitol foarte important al acestui domeniu.

„Impactul programului Patrula de Reciclare este incontestabil, în ceea ce privește creșterea gradului de informare, de educație și conștientizare. Copiii și profesorii au reușit, în fiecare an, să-și convingă comunitățile să colecteze responsabil cantități din ce în ce mai mari de DEEE. Performanțele lor continuă să fie un „plus” pentru România, în fața Uniunii Europene. Înscrierea acțiunilor în EU Green Week înseamnă că succesul copiilor va avea rezonanță europeană!” a declarat Alexandra Arnăutu, managerul programului.

Multe beneficii pentru deșeurile predate

Toți cetățenii, firmele și instituțiile care vor trimite la reciclare deșeuri electrice în această perioadă, la apelul Patrulei bucureștene, au mai multe beneficii: scapă de deșeuri în mod gratuit, contribuie la rezultatele copiilor în Săptămâna „Verde” UE și își susțin școlile să câștige un premiu național la ediția 2018-2019 a programului.

Elevii și dascălii voluntari invită deținătorii de aparate electrice vechi să le aducă la școlile lor și așteaptă comenzile de preluare de la domiciliu sau firmă la TelVerde 0800 444 800 și pewww.patruladereciclare.ro/recicleaza

RADOR – 10 aprilie