Consultări convocate de preşedintele Klaus Iohannis pe tema situaţiei din justiţie, la Palatul Cotroceni

Consultările de astăzi pe teme de justiţie, de la Palatul Cotroceni, s-au încheiat şi vor continua mâine. PNL este alături de preşedintele României şi susţine cu toată forţa reuşita referendumului, a declarat, după discuţii, liderul partidului, Ludovic Orban. Şi USR susţine referendumul, a declarat liderul acesteia, Dan Barna, subliniind că formaţiunea sa a primit felicitări din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru campania „Fără penali în funcţii publice”. PMP a propus preşedintelui şi alte teme la referendumul din 26 mai – reducerea numărului de parlamentari şi eliminarea pensiilor speciale – , iar UDMR a subliniat la discuţii că ordonanţele de urgenţă ar trebui eliminate total. Au mai fost astăzi la consultări, reprezentanţii minorităţilor naţionale. Mâine, de la ora 11:00, preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat pe reprezentanţii PSD, iar pe cei ai ALDE. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va merge la Cotroceni, dar a dat asigurări că o delegaţie a PSD va fi prezentă la discuţii. În schimb, ALDE rămâne decis să nu onoreze invitaţia la consultări lansată de preşedintele Klaus Iohannis./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 aprilie

******

La Palatul Cotroceni continuă consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis pe tema situaţiei din justiţie. PNL este alături de preşedintele României şi susţine cu toată forţa reuşita referendumului, a declarat, după discuţii, liderul partidului, Ludovic Orban, în timp ce liderul USR, Dan Barna, a precizat că formaţiunea sa a primit felicitări din partea şefului statului pentru campania „Fără penali în funcţii publice”. Mai multe ne spune redactorul RRA Alina Stănuţă.
Reporter: Liderul USR, Dan Barna, arăta că a avut o discuţie foarte bună cu preşedintele Klaus Iohannis despre campania pentru europarlamentare şi referendumul pe teme de justiţie. USR consideră că este nevoie de o consultare populară pe această temă şi, în consecinţă, sprijină demersul şefului statului. Iar pentru USR-PLUS sunt importante atât alegerile din 26 mai, cât şi referendumul.
Dan Barna: Dacă fiecare cetăţean român duce încă trei oameni la vot, România poate să iasă din această noapte neagră de doi ani şi jumătate. Aceste alegeri de pe 26 mai sunt mai mult decât despre a trimite oameni de care să fim mândri la Bruxelles; pe 26 mai votăm dacă rămânem o ţară europeană sau decidem să fim o ţară de margine de Europă, unde se schimbă caii între Rusia şi Uniunea Europeană.
Reporter: La această oră, la Palatul Cotroceni se află delegaţia PMP, condusă de preşedintele partidului, Eugen Tomac, alături de Marius Paşcan, Robert Turcescu, Cătălina Bozianu şi Severica Covaciu. Urmează de la ora 17:30 UDMR./asalar

******

La Palatul Cotroceni au început loc consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis pe tema situaţiei din justiţie. Primii au intrat la discuţii reprezentanţii PNL. Detalii avem acum, în direct, de la redactorul nostru, Alina Stănuță. Bună ziua, Alina! Te ascultăm!
Reporter: Bună ziua! Liderul PNL, Ludovic Orban, arăta că în cadrul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis au discutat despre faptul că asaltul agresiv al PSD-ALDE asupra independenței justiției și agresiunea sistematică trebuie stopate, susținând astfel referendumul pe care președintele Klaus Iohannis la inițiat. Ludovic Orban mai arăta că garantează faptul că rezultatul referendumului va fi transpus în legislația românească și menționa că este necesară revizuirea Constituției, dacă referendumul va trece.
Ludovic Orban: Partidul Național Liberal este alături de președintele României și va susține cu toată forța reușita acestui referendum. Alături de președintele României, îi chemăm pe toți românii să decidă clar că în România infractorii care săvârșesc fapte de corupție vor fi condamnați și nu vor fi iertați sub nici o formă, orice majoritate parlamentară sau guvernamentală ar încerca să facă acest lucru.
Reporter: La această oră, la consultările cu șeful statului se află delegația USR, condusă de președintele Dan Barna, alături de Cristian Ghinea, Stelian Ion, Cătălin Drulă și Vlad Botoș. Apoi, urmează, pe rând, reprezentanții PMP, UDMR și ai minorităților naționale./eradu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 aprilie