Numărul de clase pentru învăţământul profesional şi dual în şcolile din capitală va creşte în anul şcolar 2019-2020. Măsura este luată în contextul lipsei acute de muncitori calificaţi. Mihaela Neacşu, de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti:
Mihaela Neacşu: Vom avea 74 de clase de învățământ profesional, dintre care 19 de învățământ dual. Avem câteva zeci de agenți economici mari, importanţi alături de noi în acest demers, care vor participa atât la dotarea atelierelor școală, la finanțarea elevilor prin burse profesionale, care vin să se alăture bursei profesionale. Cei 200 de lei pe lună oferiți de guvern vor acoperi de eventuale cheltuieli de cazare, de transport, de uniforme. Practica se va face exclusiv la agentul economic, plus că la finalul acestei școli profesionale ei au locuri de muncă asigurate. Acolo unde au făcut practica vor putea rămâne şi ca angajaţi.
Reporter: Potrivit reporterului nostru, Felicia Mocanu, cei mai mulţi angajatori caută specialişti în domeniul construcţiilor, mecanică auto, dar şi în turism./pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 aprilie)