Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu omologul său chinez, Li Keqiang

Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu omologul său chinez, Li Keqiang, în cadrul căreia şi-a afirmat interesul pentru implicarea unor companii chineze în proiecte de tip parteneriat public-privat.

Discuţiile au vizat, între altele, şi exporturile de produse agricole româneşti către China. Întrevederea a avut loc în marja summit-ului ţărilor central şi est-europene cu China, care are loc la Dubrovnik, în Croaţia, şi unde premierul României a propus ca Republica Moldova să devină membră a acestui Forum.

Reporter: Petruţa Obrejan – Dezvoltarea cooperării bilaterale reprezintă și pentru România o prioritate cu accent asupra dimensiunii economice și comerciale, lucrude altfel susținut ieri la summitul de la Dubrovnik și de premierul Viorica Dăncilă. În cadrul alocuțiunii sale, ea a salutat lansarea mecanismului de coordonare a întreprinderilor mici și mijlocii și a subliniat totodată importanța pe care o au transporturile maritime și feroviare în dezvoltarea spațiului central și est-european pentru echilibrarea schimburilor comerciale cu China și o mai bună conectare în domeniile afacerilor și turismului.

De altfel, în cadrul întrevederii de aseară cu premierul chinez Li Keqiang, șeful executivului de la București i-a prezentat modificările aduse recent legislației privind parteneriatul public-privat și a invitat companiile chineze să se implice în derularea unor proiecte de acest tip. Discuțiile au vizat, totodată, și cooperarea în domeniul energetic și agricol. Pe de altă parte, cei doi premieri au abordat și evoluțiile recente în relațiile dintre Uniunea Europeană și China.

În acest context, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că țara noastră va contribui activ atât la consolidarea parteneriatului Strategic dintre Uniunea Europeană și China, cât și la aplicarea strategiei Uniunii privind conectivitatea Europa-Asia./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 aprilie