444: Liderul partidului de guvernământ i-a hulit pe liderii UE şi companiile străine

Vineri, la primul eveniment organizat în campania electorală pentru alegerile europene, preşedintele partidului de guvernământ PSD, Liviu Dragnea, i-a criticat pe demnitarii UE, marile companii din străinătate şi pe preşedintele Klaus Iohannis care îi „slujeşte” pe aceştia.
Dragnea care a fost condamnat anul trecut la închisoare în primă instanţă pentru abuz în serviciu, a afirmat în discursul său rostit în faţa a peste 20.000 de persoane adunate în centrul Craiovei, capitala Olteniei, că UE şi alte ţări membre îşi promovează interesele lor proprii, iar România trebuie să-şi încredinţeze reprezentarea de asemenea unor patrioţi, de aceea pe lista PSD nu au putut fi incluşi decât candidaţi care erau patrioţi „pursânge”.
În opinia preşedintelui PSD conducerea de la Bruxelles – care acuză Bucureştiul de încălcarea statului de drept – „critică” guvernul pentru ceva ce nu a comis, dar de fapt este nemulţumită doar de faptul că guvernul PSD a crescut puterea de cumpărare şi îi susţine pe producătorii din ţară.
Dragnea a declarat că în locurile de parcare ale supermarket-urilor pe lângă o sută de tiruri încărcate cu marfă din străinătate se pot vedea cel mult trei camioane cu marfă din România. Guvernul de la Bucureşti nu poate tolera ca firmele străine să-i înjosească pe români şi să-i otrăvească pe copiii lor cu alimente supratratate cu chimicale: „Când vor ajunge in Occident fructele şi legumele noastre gustoase, vor fi printre primele cumpărate. Oare cei de afară se vor bucura sau se vor supăra pentru aceasta? Vor fi supăraţi, oameni buni.”
În opinia lui Dragnea, Europa Occidentală este supărată pe guvernul PSD şi pentru că nu a permis exploatarea şi transportul în străinătate a gazului din zăcămintul Mării Negre „pentru nimic în lume”, ci a condiţionat că de pe urma acestuia va trebui să profite şi industria română. Preşedintele PSD a afirmat între altele că occidentalii critică guvernul de la Bucureşti şi pentru că nu vrea să menţină satele „aşa cum erau pe vremuri” , ci a început să le dezvolte, iar astăzi nu mai sunt în România comune în care să nu existe investiţii naţionale. Liderul partidului l-a atacat şi pe preşedintele de dreapta care critică dur guvernul PSD. Dragnea consideră că Iohannis serveşte unor interese străine şi doreşte să-l vadă după gratii, deoarece se teme că va trebui să dea socoteală pentru „abuzurile” comise în ultimii ani pentru casele sale care – după cum a precizat – au fost achiziţionate ilegal.
Campania electorală de patru săptămâni pentru alegerile europene va începe în România în mod oficial doar la 27 aprilie, dar străzile sunt deja pline de portretele candidaţilor şi de afişe uriaşe conţinând sloganurile lor electorale. La 26 mai România va alege 33 de deputaţi pentru noul Parlament European. (via MTI)
(Autor: Bence Horváth)
https://444.hu/2019/04/12/az-eu-vezetoit-es-a-kulfoldi-multikat-gyalalzta-a-kormanypart-vezetoje

444 (Ungaria), 12 aprilie 2019
Traducerea: Inola Stănescu