Mesaje ale liderilor politici români, prilejuite de incendiul de la catedrala Notre Dame

Potrivit pompierilor parizieni, cele două turnuri ale catedralei Notre Dame au fost salvate de la prăbuşire, după ce acoperişul şi una dintre turle s-au prăbuşit în urma incendiului declanşat aseară. Unul dintre pompieri a fost rănit grav, focul a fost localizat, a slăbit în intensitate şi se speră că va fi stins curând.

Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, a afirmat în direct, la postul nostru de radio, că nimeni nu vorbeşte despre posibilitatea unui atentat.

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, aseară, pe Twitter: ‘Veşti sfâşietoare vin de la Paris. Notre-Dame, un simbol istoric al culturii europene, este în flăcări în această seară. România este alături de Franţa’.

Şi premierul Viorica Dăncilă s-a arătat profund întristată de veştile de la Paris, precizând, cităm: Gândurile mele merg către prietenii noştri francezi.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a scris că gândurile sale se îndreaptă către amicii francezi şi întreaga comunitate catolică profund afectată în Săptămâna sfântă./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 aprilie