Precizări ale vicepremierului Daniel Suciu

Fondul de Dezvoltare și investiții va deveni operațional în scurt timp, a spus aseară la Palatul Victoria vicepremierul Daniel Suciu. El a menționat că, în cel mult o lună după aprobarea normelor de aplicare, autoritățile locale vor putea să solicite fonduri pentru investiții. Daniel Suciu a anunţat și care este domeniul prioritar.
Daniel Suciu: Ca şi la PNDL, există un domeniu prioritar care înseamnă rețele de apă și canalizare, școli, grădinițe şi un domeniu secundar, iar autoritățile locale nu vor putea depune proiecte pe domeniul secundar care înseamnă sedii de primărie, iluminat public până nu vor face dovada că domeniul prioritar nu este rezolvat din punct de vedere al finanțărilor.
Realizator: Daniel Suciu a mai precizat că ordonanța privind modificările aduse Legii taximetriei ar putea fi publicate în Monitorul Oficial cel mai târziu mâine, iar reglementările pentru Bolt-Taxify şi Uber vor prinse într-un proiect de ordonanță. Pe de altă parte, vicepremierul a adăugat că va propune asumarea de către Guvern a codului administrativ prin ordonanță sau prin altă metodă, iar multe dintre prevederi vor fi menținute, inclusiv indemnizațiile speciale ale primarilor./gpodea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 aprilie)