Muzica franceză contemporană, în prim-plan la deschiderea Sezonului România-Franța la Timișoara!

Mai bine de 25 de evenimente sunt programate la Timișoara și în regiune în cadrul Sezonului România-Franța, organizate de Institutului Francez și de numeroși parteneri (Universitatea de Vest, Timișoara 2021, Teatrul Național, Teatrul Maghiar, Gărâna Festival, Launmomendat in parc, …).

Cu ocazia deschiderii Sezonului la Timișoara, Institutul Francez invită trei nume în vogă ale scenei muzicale emergente din Hexagon: Malik Djoudi, Grand Blanc și La Mverte. O seară franceză specială în Cadrul festivalului Cafékultour, sâmbătă, 20 aprilie, ora 21, la Reflektor Venue (Bd. Liviu Rebreanu, nr. 2-5) !

MALIK DJOUDI

Malik Djoudi s-a făcut remarcat cu primul său album, „Un” (2017), impunând muzicii franceze contemporane o particularitate ce nu-i aparține decât lui: elegantă și vibrantă, impresionantă și fragilă. Un dandy romantic, nu prea sigur de el, care manevrează cu candoare cuvintele pe un fundal pop captivant. La Timișoara își va prezenta și al doilea album, Temperaments, apărut în luna martie.

Site : https://malikdjoudi.com/

Facebook : https://www.facebook.com/malikdjoudimusic/

 

GRAND BLANC

Originari din Metz, muzicienii de la Grand Blanc sunt copiii unui alt tip de peisaj urban decât cel parizian, iar asta se simte în influențele lor punk și new wave din primul lor album. Cel de-al doilea – „Image au mur” – care tocmai a apărut este o odisee spectaculoasă pe care vă invităm să o descoperiți.

Site : https://grandblanc.bandcamp.com/

Facebook : https://www.facebook.com/GRNDBLNC/

 

LA MVERTE

Alexandre Berly, cunoscut și ca La Mverte, a crescut cu electro-clashul anilor 2000. Astfel, o bună parte din ADN-ul său muzical este analogică: sfârșitul anilor 80, tinerii moderni, Daho, Bashung, Jacno, Marquis de Sade, tot Rennes-ul. De o curiozitate bolnavă, el devalizează librării muzicale, devorează disco, muzica experimentală…

Site : https://malikdjoudi.com/

Facebook : https://www.facebook.com/malikdjoudimusic/

INTRAREA LIBERĂ

ORGANIZATOR: Institut français de Timisoara

COMITETUL DE MECENAT AL SEZONULUI ROMÂNIA-FRANȚA : BRD, Carrefour, Engie, Groupama, Mazars, Michelin, Orange, Renault, Veolia, CCI Française en Roumanie, Sanofi, Faurecia

TRANSPORTOR OFICIAL: TAROM

PARTENERI MEDIA: Agerpress, Digi 24, Radio Roumanie, TVR International, RFI, TV5 Monde, Kiss FM

PARTENERI PERMANȚI IFT: Helpline, Akwel

PARTENERI CAFEKULTOUR: Elba, Smartwood, Autoglobus, Centrul Cultural German, Reflektor Venue.

CU SPRIJINUL : Asociația Timișoara 2021