20 DE ANI ÎN ELITA INDUSTRIEI FEROVIARE EUROPENE, GRAMPET GROUP

Istoria domeniului feroviar, utilizat ca mijloc de transport public ordonat, începe cu anul 1825, când George Stephenson construia locomotiva echipată cu motor cu aburi, pentru calea ferată Stockton-Darlington (Anglia).

După mai bine de 50 de ani, Werner von Siemens prezenta la Berlin primul tren de pasageri a cărei garnitură era tractată de o locomotivă electrică.

Pe teritoriul României, prima cale ferată a fost inaugurată în anul 1864 pe ruta Oraviţa-Baziaș (pe teritoriul Banatului aflat sub administraţia Austriei). Cinci ani mai târziu, în anul 1869, pe teritoriul Principatelor Unite era dată în exploatare prima cale ferată București-Giurgiu.

Romfilatelia introduce în circulație, vineri, 19 aprilie a.c. o emisiune de mărci poștale a cărei tematică este legată de ceea ce reprezintă domeniul feroviar în ansamblul său: locomotive și garnituri, ca mijloace pentru transport pe calea ferată.

Emisiunea de mărci poștale lansată sub denumirea „20 de ani în elita industriei feroviare europene, Grampet Group”, are în vedere o activitate desfășurată de o companie multinațională cu capital românesc, care deține cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din Europa de sud-est. În acest context, o iniţiativă benefică, menită să revigoreze ceea ce e denumit cale ferată, se justifică a fi menţionată și promovată.

Promotoare a brand-ului de țară, GRAMPET GROUP înscrie ca siglă fanion Grup Feroviar Român (GFR) pe primul loc în rândul operatorilor feroviari din domeniul privat, realizând o cincime din volumul transporturilor la nivel internațional. Pe baza acordurilor semnate, GFR este prezent în transporturile feroviare de pe teritoriile Ungariei, Bulgariei, Moldovei, Serbiei, Slovaciei, Croaţiei, Austriei, Germaniei și Greciei.

Prin activitatea de proiectare și producţie a fabricilor Reva Simeria, Electroputere VFU Pașcani și Reloc Craiova, Grupul GRAMPET acoperă 100% piaţa cerinţelor pentru reparaţiile materialului rulant din România.

Acţiunile demarate în vederea implementării digitalizării serviciilor oferite, având ca element central portalul E-client, o premieră naţională, promovează benefic criteriile care conferă GRAMPET GROUP, o autoritară și cunoscută poziţie de lider într-un domeniu de mare importanţă strategico-economică, atât pe teritoriul României, cât și în afara ei.

Imaginile reproduse pe cele patru mărci poștale ale seriei filatelice, au avut în vedere ilustrarea sugestivă a garniturilor de transport, pentru mărfuri diverse, cum ar fi produse petroliere (valoarea nominală de 3,10 lei), a mărfurilor industriale protejate în vagoane speciale (valorile nominale de 5 lei și 7 lei) și autoturisme (valoarea nominală de 12 lei).

Sigla GFR și denumirea completă a GRUP FEROVIAR ROMÂN sunt prezentate ca elemente clare de identificare atât în ţară, cât și în străinătate.

Imaginea timbrului coliței filatelice (cu valoarea nominală de 28,50 lei) și ansamblul grafic, au menirea de a ilustra sugestiv mărimea garniturilor de transport, într-un spaţiu liber de cursă lungă.

Emisiunea de mărci poștale „20 de ani în elita industriei feroviare europene, Grampet Group” va fi disponibilă începând de vineri, 19 aprilie 2019, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/. Aceasta este completată de 2 plicuri prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 timbre și minicoala de 5 timbre plus 1 vinietă și o coliţă dantelată.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 337 24 42

pr@romfilatelia.ro