Slujbă oficiată la Vatican de Papa Francisc

Papa Francisc oficiază la această oră o slujbă religioasă în Basilica Sfântul Petru de la Vatican, iar diseară va conduce procesiunea Drumul Crucii din Vinerea Sfântă, o ceremonie religioasă veche de secole care reconstituie suferința lui Iisus Hristos în timp ce era dus spre crucificare. Corespondenta noastră Elena Postelnicu transmite.

Reporter: La această oră, de Vinerea Sfântă, Papa Francisc prezidează în Basilica San Pietro din Vatican celebrarea Patimii şi Morţii Domnului cu Liturghia Cuvântului, Adorarea Crucii şi Sfânta Împărtășanie.

Liturghia cuvântului se încheie cu Rugăciune universală, iar la finalul celebrării, după ce toți creștinii îngenunchează în fața crucii, pleacă în tăcere în timp ce pe altarul dezgolit rămâne crucea cu lumânările aprinse.

Vinerea Sfântă, potrivit tradiției, este zi de post și abstinenţă, iar colecta de astăzi este oferită pentru susținerea creștinilor de la locurile sfinte. Tot în această seară, de la ora locală 21:15, Papa Francisc va conduce meditațiile Rugăciunii Calea Crucii scrise în acest an de călugăriţa Eugenia Bonetti. În centrul meditațiilor se află suferința migranţilor care au ajuns victime ale traficului de ființe umane. Printre călugărițele chemate de organizatori să ducă Sfânta Cruce se află și o măicuță din România, care este originară din Dieceza de Iași şi face parte din Congregația Surorile Providenței./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 aprilie