PSD Iaşi şi-a ales noua conducere

Social democraţii din județul Iași și-au ales astăzi noua conducere în prezența președintelui partidului, Liviu Dragnea, a premierului Viorica Dăncilă și a mai multor membri ai cabinetului. Corespondentul nostru Cristina Vartolomei a urmărit subiectul și relatează.

Reporter: Discursurile social -democraților au fost ținute în sala Teatrului „Luceafărul” și au putut fi urmărite afară pe un ecran gigant. Timp de câteva ore, cât a durat ședința de alegeri, declarațiile liderilor PSD au fost însoțite de scandări și huiduieli. Printre protestatari au fost și membrii organizațiilor civice care cer construirea de autostrăzi în zona Moldovei. Au primit răspuns că pe 15 mai se va desemna o firmă pentru revizuirea studiului de fezabilitate al tronsoanelor Târgu Mureș-Ditrău-Târgu Neamț, pe 15 mai va fi lansată procedura pentru tronsonul Târgu Neamț-Iași, iar până pe 31 iunie se va trece la proiectarea și execuția tronsonului Iași-Ungheni, inclusiv podul peste Prut. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat și de ce nu s-a făcut nimic până acum:

Liviu Dragnea: Să nu credeţi că în ministere, în companii, toţi oamenii vor să pună umărul să se se întâmple, pentru că bani avem, dorință avem, putință avem și avem două blocaje: 1) cel generat de aceşti funcţionari care încet, încet răzbat, se pare că reușesc să se urnească şi al doilea blocaj de la companiile străine care lucrează.

Reporter: Liviu Dragnea a mai anunțat că în perioada următoare va fi extins programul „Tomata” astfel încât legumele românești să poată fi găsite în magazine tot timpul anului; după discursurile liderilor PSD s-a trecut la vot, iar președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, a fost reconfirmat la șefia filialei județene a social-democraților; dacă susținătorii PSD și-au pierdut răbdarea și au plecat din fața clădirii înainte ca ședința să se încheie, protestatarii au așteptat până la final când și-au strigat din nou nemulțumirile./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 aprilie