Anchetarea modului în care partidele politice şi-au cheltuit fondurile este abuzivă, consideră PSD

Anchetarea modului în care şi-au cheltuit partidele politice fondurile este abuzivă, consideră social-democraţii, care sunt nemulţumiţi de mandatul de supraveghere pe care procurorii anticorupţie l-au obţinut pentru a face aceste verificări. Secretarul general al partidului, Codrin Ştefănescu, a depus, astăzi, la DNA, o adresă în care precizează că acest mandat reprezintă un precedent periculos, iar PSD ia în calcul chiar o sesizare a Secţiei pentru Investigarea infracţiunilor în justiţie.

Codrin Ştefănescu: „Acest mandat reprezintă o premieră nedorită la nivelul european și mondial. Este prima dată în istoria democrației unei țări, în care un Parchet solicită și obține un astfel de mandat de supraveghere. Este un precedent periculos pentru toate partidele politice și pentru democrația din România. N-are nicio legătură cu democrația, nicio legătură cu legea, nicio legătură cu statul de drept, nicio legătură cu legile în vigoare și este o hărțuire și o vânătoare continuă. Nici Curtea de Conturi, nici Autoritatea Electorală Permanentă nu au spus că e vreo problemă în documentele interne ale PSD, dar, în schimb, spune DNA-ul, că a citit un articolaș și acum vor să cheme toată conducerea, dacă se poate toți membrii”.

Amintim că secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, şi trezorierul formațiunii, Mircea Drăghici, au fost audiaţi, astăzi, la DNA, pe tema modului în care social-democrații şi-au cheltuit fondurile provenite de la bugetul statului./fdoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 aprilie)