Farmaciile pot vinde acum și medicamente OTC și în mediul online

Începând de astăzi, 24 aprilie, întră în vigoare normele Legii nr. 160 din 2018 ce permite comercializarea OTC prin intermediul farmaciilor online

Anul trecut a fost promulgată legea ce permite farmaciilor să comercializeze medicamente fără prescripție (OTC) și în mediul online, dar începând de astăzi, 24 aprilie, intră în vigoare și normele de aplicare, astfel că farmaciile pot depune actele pentru a primi avizele necesare.

Legea nr.160 din 9 iulie 2018 pentru modificarea și completarea Legii Farmaciei nr. 266/2008 deschide noi oportunități pentru retailul farmaceutic. Această modificare permite comercializarea produselor OTC (Over-The-Counter) și în online, pe lângă suplimentele, dermatocosmeticele și parafarmaceuticele ce puteau fi vândute și livrate direct.

Domeniul farmaceutic a fost până acum specific comerțului tradițional, dar există o tendință din ce în ce mai pronunțată de migrare către digital. În România, o singură farmacie cu patru puncte de lucru și un magazin online a depășit cifra de afaceri de 68 de milioane de euro. Nișa este încă la început în eCommerce, iar farmaciile care aleg să vândă și online vor deveni lideri de piață în următorii ani.

România este pe primul loc în UE la rata de creștere a comerțului electronic, iar volumul de vânzări s-a ridicat la peste 3,6 miliarde de euro în 2018, informează un comunicat al companieiContentSpeed.