Donald Trump a anunţat retragerea SUA din tratatul ONU cu privire la comerţul cu armament

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a anunţat retragerea din tratatul ONU cu privire la comerţul cu armament. Documentul semnat în 2013, pe timpul administraţiei Obama reglementează vănzările de arme, de la cele mici, până la tancuri, avioane de luptă şi nave de război. Statele Unite sunt printre ţările semnatare care nu au ratificat încă acest acord.
Corespondenţă din Washington – Reporter: Doina Saiciuc – Donald Trump a făcut anunțul în fața unei audiențe care l-a primit cu entuziasm: National Rifle Association (Asociația Națională a Armelor), un puternic grup de lobby conservator, care a fost esențial în victoria în alegerile prezidențiale din 2016 a lui Donald Trump.
Donald Trump: Sub administrația mea, nu vom preda suveranitatea americană nimănui.
Reporter: A spus președintele Trump, înainte de a semna, pe scena conferinței Asociației Naționale a Armelor, un document care cere Senatului să oprească procesul de ratificare a tratatului.
Donald Trump: Nu vom îngădui niciodată diplomaților străini să calce în picioare libertatea voastră, consemnată în cel de Al Doilea Amendament al Constituției.
Reporter: Tratatul internațional este menit să împiedice comerțul ilicit cu arme, pentru a pune capăt violențelor din unele din cele mai tulburate zone ale lumii. Suporterii impunerii de reglementări mai stricte asupra comerțului cu arme au criticat decizia președintelui Trump, arătând că ea nu va face altceva decât să-i încurajeze pe teroriști./amirea/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 aprilie)