Radio Fiction Desk debutează la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai

Cea de-a cincea ediţie a Proiectului Radio Fiction Desk debutează miercuri, 8 mai, începând cu ora 12:00, la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Bucureşti, unde se va desfăşura primul work-shop, avându-l ca invitat special pe cunoscutul şi îndrăgitul actor George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti.

Primul spectacol care va intra în concurs, va fi dramatizarea radiofonică a piesei de teatru Preşul, de Ion Băieşu. Interpreţi vor fi elevii-actori din trupa de teatru a liceului, coordonaţi de profesoara Ana-Maria Ştefan. Regia artistică a spectacolului aparţine tânărului regizor Cătălin Saizescu.

Radio Fiction Desk – 2019 este concursul realizat de Radio România, prin Teatrul Naţional Radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care îşi propune colaborarea cu trupe de actori, formate din elevi ai liceelor bucureştene, pentru realizarea de spectacole de teatru radiofonic.

Radio Fiction Desk va continua, pe parcursul acestui an, cu încă trei trupe de elevi-actori, respectiv cele de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza şi Liceul Teoretic Dante Alighieri.

Conform metodologiei, în toate aceste licee aflate în concurs, se vor desfăşura workshop-uri la care vor participa membri ai Redacţiei Teatru, alături de personalităţi ale scenei teatrale din România, colaboratori constanţi ai Teatrului Naţional Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra radiofonic piesele de teatru în studiourile Societăţii Române de Radiodifuziune.

Ca şi în primele patru ediţii, după înregistrare şi postprocesare, spectacolele vor fi postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, unde vor putea fi ascultate şi votate de către toţi ascultătorii teatrului radiofonic.

Radio Fiction Desk – 2019 se va încheia cu Gala de premiere.

Primăria Municipiului Bucureşti este partener instituţional al Radio Fiction Desk.

RADOR – 8 mai