În Piaţa Roşie din Moscova a început Parada Victoriei

Parada Victoriei, o paradă a militarilor ruşi în cinstea împlinirii celor 74 de ani de la Victoria împotriva fascismului, are loc în Piaţa Roşie din Moscova, cu o desfăşurare impresionantă de forţe, la care participă 13.000 de militari şi 130 de vehicule militare, incluzând tancuri de tip T-34, T-14 Armata, precum şi tancuri ruseşti BMPT Terminator, vehicul militar de top.
La parada din Piaţa Roşie din Moscova asistă de la tribună preşedintele rus, Vladimir Putin, premierul rus, Dmitri Medvedev, fostul preşedinte al Kazahstanului Nursultan Nazarbaiev, alţi înalţi demnitaţi şi oficiali ruşi. Tehnica de luptă care defilează prin centrul Moscovei, participând la Parada Victoriei, este de-a dreptul impresionantă.
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a adresat joi, la Parada Victoriei din Piaţa Roşie de la Moscova, un mesaj de felicitare cetăţenilor ruşi cu ocazia Zilei Victoriei, marcată în fiecare an în Rusia pe data de 9 mai. Cu ocazia împlinirii joi, 9 mai, a celor 74 de ani de la victoria obţinută în cel de-Al Doilea Război Mondial, când în anul 1945, Germania a capitulat, la Moscova şi în oraşele din Rusia au loc astăzi parade militare consacrate acestui eveniment, anunţă Serviciul de presă al Administraţiei prezidenţiael ruse, ştire preluată de Agenţia de presă RIA NOVOSTI./vdraguta/aionescu

www.russian.rt.com – 9 mai