De ce ar trebui să cumpărați câteva ghivece de ierburi aromatice pentru balcon sau pervazul ferestrei? Pentru că ierburile aromatice au un gust delicios şi vă ajută în lupta împotriva poftelor alimentare.

Stresul, frustrarea, durerea – atacurile de foame rareori nu au nimic de-a face cu foamea reală. În acest proces, ceva de mâncare vă poate ajuta să opriți pofta alimentară: ierburile aromatice nu numai că sporeasc gustul, ci stimulează şi digestia sau reduc poftele alimentare. Acestea au un conţinut bogat de uleiurile esențiale, vitamine și substanțe amare. Iată cinci ierburi aromatice pe care le puteţi folosi cu succes pentru a preveni poftele alimentare:

1. Busuiocul – O mână de busuioc zilnic cu tanini, favonoide și uleiuri esențiale pentru arderea grăsimilor – desigur, numai proasptăt, nu uscat – doar mestecați câteva frunze când aveţi vreo poftă alimentară.
2. Tarhonul – Conține potasiu, estragol, substanțe amare și fitosterol, care ajută la digestie și stimulează rinichii.
3. Păpădia – Frunzele verzi ale păpădiei au un efect de drenare și detoxifiere. Planta are un conţinut bogat în calciul, fierul și vitamine şi consumul frunzelor de păpădie proaspete în salate ajută bila şi ficatul.
4. Pătrunjelelul – Pătrunjelul proaspăt conține vitaminele A, B și C, precum și fier, potasiu, magneziu și fosfor și favorizează arderea grăsimilor.
5. Rozmarinul – Uleiurile esențiale, rășinile și taninurile, dar și substanțele amare din rozmarin au un efect calmant asupra stomacului și intestinelor. (www.woman.at)

Ada Ionescu, RADOR