PNL cere Curţii Constituţonale invalidarea mandatului de preşedinte al Camerei Deputaţilor al lui Liviu Dragnea

Realizator: Partidul Naţional Liberal le solicită reprezentanţilor Curţii Constituţionale să invalideze mandatul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, susţine că s-a încălcat regulamentul acestui for prin intrarea în parlament a unei persoane condamnate pentru infracţiuni legate de procesul electoral. Raluca Turcan a amintit că liderul PSD a fost condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Referendumul”.

Raluca Turcan: Partidul Național Liberal s-a întors cu doi ani și jumătate, la punerea în acord a regulamentului Camerei Deputaților, deciziilor Curții Constituționale și legii privind organizarea referendumului și constatăm că acestea trei sunt în contradicție cu decizia Camerei Deputaților de validare a mandatului de deputat a lui Liviu Dragnea.

Cu alte cuvinte, astăzi Partidul Național Liberal a făcut o sesizare de neconstituționalitate a hotărârii Parlamentului prin care mandatul lui Liviu Dragnea a fost validat./dstanesc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 mai