Precizări ale ministrului de finanţe, Eugen Teodorovici, privind amnistia fiscală

Guvernul ar urma să discute în şedinţa de astăzi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care contribuabilii care în perioada 2015-2017 au obţinut venituri sub nivelul salariului minim brut pe ţară să fie scutiţi de la plata obligatorie a contribuţiei la sănătate.

Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanţe, iar ministrul Eugen Teodorovici a făcut, astăzi, la Craiova, câteva precizări despre această amnistie fiscală.

Eugen Teodorovici: Sunt ani de zile, din păcate, în care ANAF-ul nu emite la timp deciziile de impunere, oamenii se trezesc, să spunem, cu astfel de decizii şi obligaţia de plată este imediată sau în câteva zile, ceea ce iar nu este corect. Mai mult, o altă situaţie, oarecum incorectă, sunt oameni care nu au venituri şi aveau de plătit sume mai mari pentru contribuţiile pe sănătate, mai mari decât acele venituri, ceea ce iar nu este un lucru corect. Şi pentru o astfel de situaţie se decide o astfel de amnistie, care s-a mai dat în anii trecuţi, dar aceasta este una mai mare, ca şi impact./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 mai