În această seară, la Expo Tel Aviv are loc prima semifinală a concursului Eurovision. Vor urca pe scenă reprezentanţi a 17 ţări. România va fi prezentă în semifinala de joi. Dragoş Ciocîrlan relatează.
Reporter: Câştigătoarea de anul trecut a Eurovisionului, Netta Barzilai, va deschide show-ul cu noua versiune a cântecului victorios în 2018 „Toy”. Dana International care a câștigat Eurovisionul în 1998 va apare într-un moment special pe scena de la Expo Tel Aviv. Aseară a avut loc întâlnirea reprezentanților României și Republicii Moldova, Ester Peony și Ana Odobescu, cu evrei din comunitatea originarilor din România. Au venit și alți participanți la Eurovision, între care Sergey Lazarev, din Rusia, unul din principalii favoriți în acest an. Lazarev a declarat în exclusivitate pentru Radio România Actualități:
Sergey Lazarev: Principalul este să câştig competiția Eurovision în acest an. Vreau să reprezint ţara mea în cel mai bun mod cât pot de bine în semifinală și în finală, desigur./ovidiu/aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 mai