Reţea internaţională de trafic de migranţi, destructurată de DIICOT Timiş

O rețea internațională specializată în traficul de migranți a fost destructurată astăzi, după o acțiune coordonată de procurorii DIICOT Timiș. Liderul grupării, un cetățean sirian cu domiciliul în Timișoara, a fost reținut, iar alte 20 de persoane sunt cercetate.
Reporter: Alina Bujancă – Operațiunea a vizat o rețea internațională de traficanți care se ocupa de transportul migranților racolați din Turcia, care ajungeau prin Bulgaria în România şi de aici mai departe, în vestul Europei. Migranții, care proveneau din țări precum Siria, Afganistan sau Irak, erau încărcaţi în TIR-uri în grupuri de cel puțin 10 persoane și erau trecuți ilegal peste graniță. Aceștia plăteau până la 15.000 de euro membrilor grupării și, conform anchetatorilor, până acum ar fi fost traficate în acest fel peste 300 de persoane.
În urma perchezițiilor care au avut loc dimineață sub coordonarea DIICOT, în 15 locații din Timiș și Arad au fost descoperiți 12 migranţi care așteptau să treacă frontiera. De asemenea, într-o garsonieră din Timișoara a fost găsit liderul grupării din România – un cetățean sirian.
În dosar sunt vizate 20 de persoane care sunt cercetate pentru trafic de migranți şi constituire de grup infracțional specializat, iar șase dintre acestea au fost duse la audieri la DIICOT Timișoara./cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 mai)