A început Festivalul Internaţional de Film de la Cannes

A început cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes. Peste 50 de filme, inclusiv unul românesc, figurează în selecţia oficială. Constanţa Comănici ne spune care sunt noutăţile acestei ediţii, care îşi va desemna câştigătorii pe 25 mai.
Reporter: Vedete în ţinute strălucitoare pe covorul roşu şi un film cu zombie au lansat aseară Festivalul de pe Croazetă. Cineastul Alejandro González Iñárritu, recompensat cu cinci Premii Oscar, va prezida această ediţie, în semn de omagiu adus cinematografiei mexicane. Vor fi prezentate în premieră mondială pelicula „A fost odată la Hollywood”, al lui Quentin Tarantino, cu Brad Pitt şi Leonardo DiCaprio, dar şi „Rocketman”, filmul biografic al cântăreţului britanic Elton John. Cinematografia română este pe afiş, prin regizorul Corneliu Porumboiu, cu „La Gomera”.
Alain Delon, personalitate legendară a cinematografiei franceze, va fi recompensat cu un Palme d’Or onorific. Tot un veteran al celei de-a şaptea arte, Sylvester Stallone, va prezenta într-o proiecţie specială imagini din filmul „Rambo 5”. O apariţie inedită la Cannes va fi cea a jucătorului de fotbal Diego Maradona./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 mai