Directorul Serviciului Federal de Securitate, FSB, Aleksandr Bortnikov, a avertizat asupra sporirii dotărilor cu echipamente tehnice ale teroriștilor. În acest context, directorul FSB a adăugat că diviziile cibernetice ale organizațiilor teroriste internaționale consolidează dotarea cu echipamente tehnice și utilizează în mod activ tehnologiile informaționale în scopuri proprii, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
Potrivit agenţiei, directorul Serviciului Federal de Securitate, Aleksandr Bortnikov, a făcut această declaraţie în deschiderea reuniunii Consiliului șefilor agențiilor de securitate și a serviciilor speciale din ţările membre ale Comunităţii Statelor Independente, CSI, de la Duşanbe, capitala Republicii Tadjikistan.
„Tehnologiile informaționale moderne le oferă rebelilor oportunități enorme de distribuire de la distanță a ideilor lor, de a racola noi adepţi, neofiţi, la religia lor, de a stabili sarcini într-o manieră fără să lase probe în urma lor, să stabilească sarcini într-un mod persistent, prin intermediul messenger-urilor, fiind instant protejați criptografic, și pe canalele rețelor sociale”, a precizat Bortnikov.
El a subliniat că teroriștii utilizează în mod intens serviciile de e-mail și sistemele de tehnologii bazate pe IP-uri pentru a trimite mesaje false despre atacuri teroriste iminente.
Pe la mijlocul lunii aprilie, FSB a anunțat o reducere de aproape o sută de ori a criminalității şi infracţionalităţii teroriste în Rusia, începând din 2010 şi până în prezent./vdraguta/ilapadat

(www.russian.rt.com – 21 mai)