Cel mai mare exerciţiu de comunicaţii şi informatică de la nivelul NATO se desfăşoară la Centrul Militar 48 din Otopeni

Cel mai mare exerciţiu de comunicaţii şi informatică de la nivelul NATO se desfăşoară, zilele acestea, la Centrul Militar 48 din Otopeni. 25 de state şi 35 de structuri ale Alianţei participă la aceste teste, care durează până pe 2 iunie. ‘În condiţiile în care tehnologiile evoluează, este necesar să se păstreze comunicarea şi interoperabilitatea între structuri’ – a declarat şeful Comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii, generalul-maior Valentin Becheru.
Valentin Becheru: Fiecare dintre structurile participante şi-au testat echipamentele, dar, pentru a putea să vedem dacă suntem interoperabili în totalitate cu structurile participante la acest exerciţiu, reprezentanţi din 25 de state şi 30 de structuri NATO, este necesar ca în acest mediu de testare pe care îl avem şi care este pus la dispoziţie de Poligonul de comunicaţii şi tehnologie a informaţiei, de capabilităţile pe care le are acest poligon, să vedem dacă în totalitate putem coopera, suntem interoperabili, iar informaţia circulă de la un partener la altul.
Realizator: România a mai găzduit aceste exerciţiu şi în anul 2016, transmite redactorul nostru Radu Dobriţoiu./fdoman/denisse