Ordinea de zi a şedinţei de guvern

Guvernul urmează să aprobe astăzi acordarea de ajutoare de urgenţă pentru mai multe familii aflate în dificultate, precum şi bugetele de venituri şi cheltuieli pe acest an pentru unele companii de stat.

Reporter: Petruţa Obrejan – Serviciul de Protecție și Pază va fi autorizat să înregistreze în evidențele proprii mașinile cu care se va deplasa Papa Francisc cu ocazia vizitei pe care o va întreprinde în perioada 31 mai-2 iunie în România.

Reprezentanții Vaticanului au solicitat ca autoturismele ce vor fi puse la dispoziția Sanctităţii Sale să aibă numărul unic de înregistrare folosit atât în țara asta, cât și în toate vizitele oficial efectuate în alte state. Tot astăzi vor fi aprobate bugetele de venituri și cheltuieli pe anul 2019 pentru Complexul Energetic Oltenia, pentru Societatea națională de închideri mine Valea Jiului, Imprimeria Națională și pentru Societatea națională Plafar.

De asemenea, executivul va propune şi acordarea de ajutoare de urgență în valoare de peste 422.000 de lei pentru sprijinirea a 107 familii și persoane singure care se află în situații deosebite sau de necesitate, cauzate de incendii, probleme grave de sănătate sau alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Un alt proiect de hotărâre de pe agenda executivului are în vedere aprobarea normelor metodologice privind organizarea, funcționarea și finanțarea activității de asistență medicală comunitară. Miniștrii vor dezbate și două memorandumuri referitoare la instituirea unei scheme de ajutor de minimis pentru construcția de rezidență pentru persoane vârstnice prin programul „Ana Aslan” și a unei scheme de ajutor de minimis pentru programul „O comună, o ambulanță”./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 mai