Ploi torenţiale în întreaga ţară

Ploile torențiale au afectat în această după-amiază terenuri agricole, locuințe și drumuri din mai multe zone din țară. În București pompierii acționează deja pentru extragerea apei din subsoluri, case, dar şi de pe străzi, în zona Grădinii Zoologice, strada Erou Iancu Nicolae, dar și pe Strada Mașina de Pâine.

Din cauza apei pătrunse pe carosabil se circulă cu dificultate pe DN3 București-Călărași în zona localității Pantelimon, județul Ilfov, dar și pe şoseaua de centură a capitalei, pe tronsonul Voluntari-Tunari.

Ploaia torențială a afectat patru curţi din localitatea Măcin, județul Tulcea, precum și mai multe gospodării din localitățile Bozieni și Săveni, județul Botoșani. Pompierii intervin cu motopompe pentru a scoate apa. În toată țara este în vigoare până la ora 22:00 o atenționare de instabilitate atmosferică accentuată, iar meteorologii emit continuu avertizări nowcasting de cod portocaliu sau galben de ploi torențiale pentru diverse zone.

Şi hidrologii au emis mai multe avertizări de risc crescut de inundații. Este cod portocaliu în județele Galați și Vaslui până la ora 20:00, iar în Botoșani și Satu Mare până la miezul nopții. În foarte multe bazine hidrografice din aproape toată țara cu excepția Vestului este cod galben de risc de inundații, pentru că se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, precum și viituri rapide./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 mai