Unspoken – fuziune de jazz, muzică clasică, rock şi folclor, la Sala Radio

Miercuri, 29 mai (ora 19:00), la Sala Radio, Orchestra de Cameră Radio, împreună cu dirijoarea Simona Strungaru şi cunoscutul trompetist de jazz Sebastian Burneci vă propun un concert inedit, derulat sub genericul Unspoken, o fuziune de jazz, muzică clasică, rock şi folclor.

Sebastian Burneci este unul dintre cei mai valoroşi muzicieni din noua generaţie, membru activ în proiecte internaţionale de jazz, solist în Big Band-ul Radio, fondator şi lider al Bucharest Jazz Orchestra. Alături de invitaţii concertului, George Natsis – pian, Adrian Flautistu – contrabas, Vlad Popescu – baterie, Cristian Soleanu – saxofon, Irina Sârbu – voce, Cezar Cazanoi – flaut, Nicu Patoi – chitară şi Ghassan Bouz – percuţie, Unspoken devine un regal muzical original, cu muzica scrisă de Sebastian Burneci şi orchestrată de Simona Strungaru.

La finalul concertului, Editura Casa Radio îl readuce pe Sebastian Burneci alături de spectatori, prin organizarea unei sesiuni de autografe în foaierul central al Sălii Radio, acordate de artist pe CD-ul apărut anul trecut la Casa Radio sub titlul Sebastian Burneci. Unspoken – Live at the Radio Hall. Prin acest CD, artistul propune o muzică ce îmbină sound-ul de jazz cu sonorităţile simfonice clasice, cu folclorul şi rock-ul, în aranjamentele orchestrale ale dirijoarei Simona Strungaru.

Albumul este disponibil, la preţ de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temişana nr. 31 sau prin comandă online, pe www.edituracasaradio.ro. De asemenea, poate fi achiziţionat de la partenerii de distribuţie, incluzând librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Pianistă, dirijor de orchestră, orchestratoare şi compozitoare de muzică de film, Simona Strungaru a absolvit în 2010 masteratul la Conservatorul din Amsterdam.

A dirijat, printre altele, Orchestra Operei Maghiare din Cluj-Napoca în Cine-Concertul Haxan la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, Orchestra şi Corul Filarmonicii Oltenia, alături de Cvartetul Bălănescu şi Loredana Groza pentru concertul Maria Tănase Simfonic sau ansamblul Sonomania în cadrul Festivalului Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi. În 2015 a lansat orchestra şi conceptul Simona Strungaru Symphonics în cadrul Nopţii Albe a Bucureştiului, interpretând în premieră compoziţia proprie Simfonia I – intitulată Gaston pentru orchestră şi live visuals.

Solist al Big Band-ului Radio, Sebastian Burneci este parte integrantă a celor mai importante înregistrări şi producţii live din ultimii 15 ani. Născut la Constanţa, în 1983, într-o familie de muzicieni, este fiul unuia din membrii fondatori ai legendarei trupe rock Roşu şi Negru.

Este absolvent al Conservatorului Prins Claus din Olanda, membru activ în diverse proiecte de jazz autohtone şi internaţionale, fondator şi leader al ansamblului Bucharest Jazz Orchestra. Colaborează cu cele mai mari nume ale României, ca Andra sau Direcţia 5, dar şi cu artisti internaţionali precum Nicole Scherzinger.

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona online prin reţeaua www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.