ACI PRENSA: Papa Francisc: “Merg în România ca pelerin şi ca frate”

Papa Francisc a transmis marţi un mesaj video poporului român, pentru a afirma că va vizita această ţară între 31 mai şi 2 iunie ca pelerin şi frate. În mesajul său, Sfântul Părinte a anticipat „bucuria întâlnirii cu Patriarhul şi cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum şi cu pastorii şi credincioşii catolici”. El a subliniat că „legătura credinţei care ne uneşte vine de la apostoli; în special, legătura care i-a unit pe Petru şi Andrei, care, conform tradiţiei, a adus credinţa pe pământurile voastre”.

Pontiful a subliniat că aceşti doi apostoli erau fraţi de sânge nu numai pentru că împărtăşeau credinţa, ci şi „pentru că au vărsat sânge pentru Domnul”. Aşa cum cei doi apostoli au murit ca martiri, tot aşa în poporul român „există mulţi martiri, chiar şi în timpurile recente, precum cei şapte episcopii greco-catolici pe care voi avea bucuria de a-i beatifica. Credinţa pentru care au suferit, până la a-şi da viaţa, este o moştenire prea preţioasă pentru a fi uitată. Şi este o moştenire comună care ne cheamă să nu ne distanţăm de fratele care o împărtăşeşte”.

În plus, Papa Francisc a rezumat motivul călătoriei sale apostolice: „Eu vin la voi ca să mergem împreună. Mergem împreună atunci când învăţăm să ne apărăm rădăcinile şi familia, când ne pasă de viitorul copiilor şi al fratelui care este alături de noi, atunci când ne depăşim temerile şi suspiciunile, când renunţăm la barierele care ne separă de ceilalţi”.

Pontiful a încheiat mesajul video mulţumindu-le tuturor celor implicaţi în pregătirea călătoriei pentru eforturile depuse. „Ştiu că mulţi pregătesc intens vizita mea şi vă mulţumesc din inimă. Pe voi toţi vă asigur de apropierea mea în rugăciune şi vă dau binecuvântarea mea. Şi vă îndemn să vă rugaţi pentru mine. Ne vedem în curând!”, a spus el.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Evenimentul principal al călătoriei va fi beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici martiri, care au fost ucişi de autorităţile comuniste între anii 1950 – 1970.

https://www.aciprensa.com/noticias/papa-francisco-acudo-a-rumania-como-peregrino-y-hermano-75447

Traducerea: Cristina Zaharia

ACI PRENSA (LA AGENCIA CATOLICA DE INFORMACIONES), (Peru) – 30 mai