Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, vizat de o moţiune simplă iniţiată de USR şi PNL

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, este vizat de o moţiune simplă, iniţiată de USR şi PNL, care va fi depusă la Senat săptămâna viitoare. Tot atunci, deputaţii USR, PNL, PMP şi Pro România vor cere înfiinţarea în Camera Deputaţilor a unei comisii de anchetă referitoare la votul din diaspora, a anunţat liderul deputaţilor USR, Cristina Prună.
Cristina Prună: Teodor Meleşcanu trebuie să-şi asume vina şi să plece imediat din funcţie. Este vorba atât de incompetenţă, cât şi de bătaie de joc la adresa românilor care, pentru a doua oară, au fost împiedicaţi să voteze în diaspora. Există şi soluţii ca acest lucru să nu se mai întâmple şi USR are două proiecte de legi în acest sens: pe de o parte, extinderea votului prin corespondenţă şi la alegerile prezidenţale şi, de cealaltă parte, votul electronic.
Reporter: Şi ministrul de interne, Carmen Dan, trebuie să dea explicaţii în condiţiile în care şi în secţiile de votare din România au fost cozi pe 26 mai, mai solicită deputaţii din opoziţie./csimion

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 mai)